Min ven Jesus 3

Piger slukker tørsten.
efter original malet med munden af CHRIS OPPERMAN.
Jesus hjælper sine venner

Jesus hjælper sine venner.

Jesus underviste på byens gader.  En romersk officer kom hen til Ham og sagde: “Herre min tjener er syg. ” – Jesus sagde til Ham: “Jeg vil følge med dig hjem  og gøre ham rask.” – Officeren sagde: “Nej, nej, Herre, Jeg er ikke vædig til, at du kommer hjem til mig. Sig bare et ord, giv bare en ordre, så bliver min tjener rask.” – Og det gjorde Jesus så.  Gå hjem ,” sagde Han til officeren, “og fordi du tror på min magt, bliver din tjener rask igen.

Noget jeg må tænke over.

Jesus gjorde altid noget for mennesker. * Han hjalp den romerske officer. – * Han besøgte Zakæus og blev ven med ham.  Han besøgte sine venner Marta og Maria.

En bøn jeg kan bede.

Herre Jesus, hjælp dem her i byen der er syge, Hjælp dem, der er ensomme og kede af det.  Hjælp mig til at være en god ven for mine venner.

Jesus fortæller hvordan Han kan kende sine venner.

Jesus sagde: “Når jeg kommer igen, som konge, vil jeg sige til mine venner: Kom I velsignede, kom ind i det rige, som er parat til jer. Da jeg var sulten, gav I mig mad. Da jeg var tørstig, gav I mig noget at drikke. Da jeg kom som en fremmed, tog I jer af mig.  Da jeg ikke havde noget tøj på, gav I mig tøj. Da jeg var syg passede I mig.  Da jeg var i fængsel, kom I og bsøgte mig. ´ Så vil mine venner spørge: `´Herre, hvornår gjorde vi det? ` Og jeg vil svare: `Alt hvad I har gjort for andre, hvor ubetydelige de så end var, har I gjort for mig.`.”

Noget jeg kan tænke over

Når jeg laver en kop kaffe til min far.  – Når jeg hjælper min mor med at bære varer hjem.  – Når jeg får babyen til at le. – Når jeg snakker med den gamle dame inde ved siden af. – så gør jeg det hele for min ven Jesus.

Hvad kan jeg ellers gøre for Jesus?

Jeg vil bede min venner hjælpe mig, så vi kan lægge en plan om at gøre noget særligt for at hjælpe andre mennesker.

En bøn jeg kan bede.

Herre, du tager dig af alle. Hjælp mig til at elske andre, fordi du elsker dem.

Jesus fortæller, hvordan Han kan hjælpe sine venner.

Jesus prædikede for en stor forsamling. – Han sagde:  “Jeg er livets brød. Den der spiser af det brød, skal leve evigt.” Mange af dem, der hørte det, sagde: “Hvad er det for noget vrøvl Han siger. Vi kender Ham. Han er jo Josefs søn, ikke også?  Hvordan kan Han give os livets brød?” Så blev de meget vrede, og mange af dem gik deres vej og ville ikke mere høre på, hvad Jesus sagde.

Så sagde Jesus til sine venner, disciplene: “Vil I også gå jeres vej?” Men Peter sagde: “Herre, hvem skulle vi gå hen til? Du siger os jo sandheden. Vi ved, at du er Guds Hellige.”

Noget jeg kan tænke over.

Det er ikke altid let at følge Jesus. – Hvordan kan jeg holde mig nær ved Jesus?  Jeg kan bede og spørge Ham, om Han vil hjælpe mig. – * Jeg kan læse om Jesus og lære Ham at kende. – Jeg kan prøve på at finde ud af, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, og så gøre, hvad der er rigtigt.

En bøn jeg kan bede.

Herre lær mig at kende dig bedre, at elske dig mere, og at holde mig nærmere til dig.

Jesu venner forlader Ham ikke.

Jesu venner forlader Ham ikke.

Endnu en WordPress-blog