Kategoriarkiv: Snyd

Snyderi

betal-din-skat

Snyderi!

 

mand-bekymretSnyderi styrker vores position. Vi er alle snydere. Mennesket har desværre denne adfærd at ind imellem snyde.

Bibelen taler også om at nogen bliver snydt. Laban snød Jakob; men ikke nok med det. Jakob snød sin bror Esau.

Intet har ændret sig i det moderne menneske. Vi snyder stadig hinanden af og til.

Hele tiden gør vi alt hvad vi kan for at styrke vor egen position. Det tror vi opnås med snyd. Det gælder penge, prestige, omdømme og magt.

Jo ældre du bliver jo mindre tilbøjelig er du til at snyde. Det er ligesom livets skole har lært os at det bedste er ikke at snyde.

Når vi snyder vil vi helst ikke snyde så meget at vi ikke kan se os selv i øjnene. Vi vil stadig gerne være oprigtige og ærlige. Det gælder om at stadig at være troværdig. Snyderi er en trussel mod fællesskabet. Ingen bryder sig om at blive snydt; men vi har alle prøvet det på et tidspunkt i livet. Mange anser at snyderi er noget utilgiveligt; men alle både har snydt andre og er også selv blevet snydt. Det er lidt svært at tale udenom nødvendigheden af tilgivelse; når jeg selv bor i et glashus. Det sværeste er at stole på en person der har snydt.

Eksamens snyd ses af mange som noget uskyldigt. Skattesnyd m.m. synes mange er forsvarligt. Vi mener også at der er forskel på snyd og bedrag. Vi prøver at gradbøje snyd.

Konklusion: Snyderi er en trussel mod fællesskabet og kan udelukke os af det gode selskab.

Det er ikke alle vi snyder lige meget. Vi mener også i mange tilfælde at vi er i vores gode ret til at snyde andre, især når de har mere end en selv. Vi ville aldrig snyde en hjemløs.

Den gruppe vi tilhører har stor indflydelse på hvordan vi reagerer mod snyd. Nogel grupper accepterer snyd og de hjælper hinanden med at snyde. De snyder sammen.

Når alt kommer omkring er det at snyde, det samme som at snyde sig selv. Nogen snyder faktisk sig selv. Nogen snyder andre; men ender med at have snydt sig selv.

Vi nøjes med at snyde en lille smule og på den måde føler vi ikke det er så slemt. Vi er jo ikke værre end alle andre. Det at være et ærligt menneske kan være risikabelt. Du bliver måske snydt.

klik på billedet så bliver det større.

billig-benzin

https://www.youtube.com/watch?v=1wscLIrBzuE

https://www.youtube.com/watch?v=JjNitdqkvfE