Nercy Galicio!

Den 16 årige Nercy Galicio skrev sidste gang i sin dagbog den 16. april 2017, to dage senere blev hun fundet i en vejkant. Dræbt af tre skud.

Over 7.600 mennesker er blevet slået ihjel, siden den filippinske præsident erklærede krig mod narko.

Nercy Galicio blev født d. 11. juli 2000. Nu er hun død.

Onsdag aften den 20. april blev hun bragt til lighuset. Derefter kunne familien få hende hjem i åben kiste.

Søsteren er 22 år og hedder Grace Galicio. Hun er med under lig transporten. Næsten hele livet har de to sovet side om side på en spånplade som Nercy Galicio havde beklædt med tapet af tegneseriefiguren Hello Kitty.

Grace Galicio fortæller at hun ringede til Nercy i telefonen, da lille søsteren ikke kom hjem tirsdag aften. Politiet besvarede opkaldet og sagde, at ejeren af telefonen var død. Myrdet af to skud i hovedet og et i højre side af overkroppen.

Hun blev fundet i en vejkant, liggende på højre side med sit lange sorte hår ned foran ansigtet og en udstrakt hånd.

Nercy Galicio skrev dagbog. Sidste gang hun skrev i dagbogen, var dagen før hun forsvandt.

Politirapporten fortæller at drabet på Nercy skete omkring kl. 23.10 den 18. april 2017.

Drabsmanden ukendt. Det nærmeste man kommer på en opklaring er en maskeret mand på motorcykel. I juni erklærede Filippinernes nyvalgte præsident, Rodrigo Duterte, krig imod narko. Han bekendtgjorde at han ville slå alle narkomaner og narkosælgere ihjel og sagde den 4. juni i en tale til sit folk: ”Hvis I kender nogen, der er narkomaner, så bare slå dem ihjel.”

Duterte har sagt: Jeg er ligeglad med menneskerettigheder, tro mig.

I en pressekonference i september 2016 udtalte præsidenten: ”Hitler massakrerede tre millioner jøder ihjel. Der er tre millioner narkomaner. Jeg vil med glæde slå dem ihjel.”

Hvis Tyskland havde Hitler, så har filippinerne …….” hvorefter han pegede på sig selv.

Nercy Galicio er blevet bragt hjem til sit kvarter. Hun ligger i en beige, perlebesat kjole og kistens glas. Kisten står på et gulvtæppe midt i Manilas slum.

Den er overdækket af en hjemmelavet persienne, selvfølgelig lyserød af Hello Kitty stof. Hele hendes hvide kiste er beklædt af klister mærker med tegneseriefiguren.

På kistelåget har familien lagt noget af hendes ynglingsting = appelsiner, en chokolade drik og det indrammede diplom fra bibelskolen Born Again, som hun modtog for at have fuldført et kursus.

Hun fik det overrakt dagen inden sin forsvinden. Grace Galicio fortæller, at Nercy holdt diplomet op foran sig, smilede sit smil og sagde: ”Se, jeg gjorde det. Det var det her, du drømte om på mine vegne, ik?”

Den lokale kirke har betalt for hendes obduktion. Det kostede ca. 2000 kr. – Moren og faren arbejder med gaderengøring. Moren siger at hun tjener 250 kr. om måneden. Nercy Galicio er 1 ud af 10 søskende. Familien er troende i et land, hvor den katolske kirke forbyder prævention. Rundt omkring Nercys kiste sidder der ca. 50 mennesker på plasticstole. De hører Nercys ynglings sang fra en højtaler, et hiphopnummer. De unge synger til hendes kiste med strakt hals: ”Tak og tilgiv mig.”

I Amnesti Internationals 66 sider lange rapport fortæller to personer f.eks. at de får omkring 100 dollar amerikanske pr. nedskydning.

Bland Nercys hårbøjler ligger hendes dagbog. Grace nævner igen at Nercy skrev i dagbogen, dagen inden hun forsvandt. Hun har skrevet: ”Herre, jeg håber, at du kan tilgive mig. Jeg ønsker et nyt liv, jeg vil ikke længere have den her form for liv. Det har været hårdt (…….) Jeg åbner mig for dig med hele mit hjerte. Jeg håber, at du vil give mig en chance for at begynde på en frisk igen.”

Dagbogens nøgle: Jeg håber, du vil give mig en chance for at begynde på en frisk igen.                  Nercy Galicio

Kl. 13.45 er det tid til at sige farvel. We Love You, and we will miss you. Står der på trøjerne under et billede af Nercy. 14.40 bliver kisten læsset på en bil. Familiens sorg er højlydt. – Et optog af grædende venner og naboer. Efter 1 ½ time bliver kisten skubbet ind i graven. Hun skal ligge på nederste etage i et betonkompleks med seks etager af kister. Hver kiste har sit smalle beton kammer.

Nercy Galicio er blevet likvideret. Vi ved ikke af hvem, og hvorfor drabet blev udført i en magtdemonstration med ikke bare et; men tre skud.

Måske bliver det slet ikke anset for vigtigt at finde morderen.

Nercy Galicio er død i et land, hvor præsidenten har givet alle licens til at dræbe.

Endnu en WordPress-blog