Kategoriarkiv: Tiden

Tid og forpligtelse

Tid og forpligtelse!
Tiden går

Vi kæmper ofte med at finde, eller genfinde den daglige rytme, for alt det vi har planlagt, eller de udefra kommende forpligtelser.

Vi har meget at tage hensyn til, det planlagte, indbyrdes forhold, omgivelserne osv.

Det kan alt sammen blive så omfattende, at det hele glider fra hinanden. Ingen har bestemt at noget skal slutte; men langsomt bliver det meste skubbet til side, fordi tiden ikke rækker til. Det er ikke noget vi er bevidste om; men det sker over tid.

Hvad er vores vigtigste normer og interesser? – Vi må være ærlige og oprigtige.

Hvad skulle jeg prioritere hvis verden skulle være perfekt? – Er jeg kristen og religiøst betonet? – Hvad er mit højeste og næsthøjeste ønske? – Det er ikke sikkert at du lever i overensstemmelse med det du sætter højest. Teori og ønsker er en ting og virkeligheden en anden.

Lad de to poler stabiliseres til alles fordel. – Hvordan bruger vi vores tid? – Mange aktiviteter kræver tid. Skolen kræver tid. Arbejdet kræver tid. Det er også vigtigt med søvn og hvile. – Der er ligeledes familien og kirken.

Hvad vil du gøre når du opdager, at det du ønsker dig mest af alt, og som er først på din liste over det som er vigtigst, er kommet nederst på listen? – Vi kan aldrig opnå det perfekte; men vi kan stræbe efter det bedst mulige.

Det må være da være tidspunktet at få den øverste prioritet tilbage til sin førende position. – Det må da være tidspunktet at gøre en om organisering. – Langt de fleste i vore dage ligger i overhalingsbanen, og suser ud af livets motorvej i et forrygende tempo. – Det handler om konkurrence, prestige m.m.

De tre mest forsømte områder i et hektisk liv er for de fleste: Samliv (tid til hinanden) værdinormerne skrider, det sociale liv og fællesskabet med andre forsvinder stille og roligt ud gennem bagdøren.

Forsinkelse

Tiden

Alt har sin tid!

Tænk denne tanke, at livet koster livet.

Når det er livsvilkåret er det nødvendigt at gøre status en gang imellem. Danse en runddans med sig selv indimellem, for at finde ud af om jeg er på det rette sted. Når vi er alene med os selv er der ro og distance til verden, og Gud kan tale til os og lede os af rette veje. Lægge en strategi for fremtiden sammen med Gud og have det som fremtidens mål.

Det er spændende at rejse. Gud vil måske have dig med på sit eventyr, som kan være verdensomspændende. Han vil måske føre dig ud i verdens afkroge. Du trives i storbyen; men føler dig også draget til det landlige. Sønderjylland er der jeg er født. Det har sin charme at være sønderjyde. Født og vejet i Gram. Hemmeligheden er at, nogen gange må vi tage ud for at kunne komme hjem.

Wegner designLivet kan være opdelt i forskellige steder og niveauer. Det behøver ikke at være det samme sted hele livet. Det at være etableret for meget kan låse os fast. Livet handler ikke kun om Wegner stole og PH lamper. Det er fuldstændig ligePH lamper meget hvilken vase du har stående derhjemme. Design er smukt; men det er ikke livsvigtigt med den rette design. Ting er ganske ligegyldige.

Der er så meget at gøre at det er lidt spild af tid og sidde hjemme og dyrke vaser og lamper m.m.Vaser

TVDet vi ser i TV er livet i sin barskhed og grusomhed på afstand. Kunne vi tænke os at deltage i virkeligheden, må vi være villige til at løbe en risiko. Vi ser krig i TV; men vi forstår ikke hvor grusom krig er. Fattige mennesker dør i TV; men vi forstår ikke hvad fattigdom er. Vi er ligesom bare tilskuere; indtil vi oplever det selv. Hvad handler død om? Der er nogen af vore medmennesker der lever af skrald og affald.

Her i landet vil snart ingen høre om Gud. Evangeliet er en forargelse og det skal væk fra det offentlige rum siger politikerne. I andre lande er der stor åbenhed for Gud og evangeliet. Mennesker i tusindvis bliver kristne og ikke kun af navn; men også af gavn. Gud har brug for høstarbejdere der hvor høsten er. Hvorfor tærske langhalm der hvor der ingen halm er?

WeberDet er ligegyldigt hvilken stol du sidder i. Solen skinner på samme måde. Det er hyggeligt at grille, også selvom grillen ikke er en Weber.

Vi vil gerne have den nyeste Iphone, og være med på alt det nye; men stof til eftertanke. Det er faktisk ligegyldigt.Iphone

Er du glad for at være der du er? Er du på det rette sted? Har Gud mon en opgave til dig et andet sted? Har du mod på at springe ud i noget nyt? Gud har en plan. Tal med ham om det.

Jagten på lykke er anstrengende. Eftertanke: Penge er ikke lykken. Lykken kommer før penge og ikke omvendt. Hvad er livskvalitet? Trivsel er vigtigere end produktivitet. Penge har en dobbeltsiddet natur = både lykke og sorg. Sikkerhed og usikkerhed. Har du opdaget naturen? Objekter giver kortvarig lykke; hvorimod oplevelser giver langvarig glæde. Oplevelse har med mindet at gøre og det kan gøre os lykkelige for hele livet. Gode oplevelser gør os lykkelige. Gode barndomsminder. Gode familierelationer. Godt ægteskab. Godt fællesskab. En god menighed. Gode relationer. Vi kan gøre hinanden lykkelige; men vi kan også gøre hinanden ulykkelige.

Lykkeligt anlagte