Lad dig ikke dupere af skeptikeren!

Lad dig ikke dupere af skeptikeren!

 

”Skeptikeren” yder mindre modstand end ”ateisten”. Hans uvillighed til at lytte er den naturlige følge af en forblindet forstand. Det eneste virkningsfulde våben for at bringe ham til sandhedserkendelse er Helligåndens overbevisende magt. Derfor må du først selv være grebet af sandheden. En vaklende tro på Gud gør intet indtryk på skeptikeren. Det store spørgsmål er, om du selv er så grebet af Kristus, at han kan se ham i dit liv.

Lad dig ikke dupere af de talløse argumenter, han måske vil føre i marken. Gør dig ikke engang ulejlighed med at besvare intetsigende spørgsmål. Få derimod skeptikeren til at indse, at alle hans undskyldninger og modsigelser er falske.

I stedet for at argumentere er det bedre at stille personen overfor den kendsgerning at han behøver at blive frelst. Lad ham forstå at du virkelig har omsorg for hans åndelige tilstand.

Et gammelt ordsprog siger at ”Erfaren mand er god at gæste.” Din personlige oplevelse af frelsen er en overbevisende faktor i dit vidnesbyrd om Kristus.

”Beviser” for Bibelens oprindelse har ingen større værdi for ateisten og skeptikeren. Hans skeptisk skyldes ikke Bibelens troværdighed; men derimod skeptikeren som ikke ønsker at tro. Når man ikke har læst Bibelen kan man heller ikke bruge det som undskyldning for ikke at tro.

 

Endnu en WordPress-blog