Pas på!

Pas på!

TidenNår det gælder at gøre op med dårlige relationer, eller at tale ud med din modpart om et fejltrin du har begået er det vigtigt at finde det rigtige tidspunkt. Det er også vigtigt at formulere sig på den rigtige måde, så at det som ødelagde relationen bliver bragt i orden. Det er også vigtigt at modparten har den rigtige holdning.

Når sagen er uddebatteret og løst formanes vi til at passe på. Vær ikke årsag til, at din modpart bliver opbragt igen. Hvert ord der undskylder dit fejltrin, og som bortleder opmærksomheden fra dig selv, er sikker på at få den andens vrede og modvilje til at blusse op igen.

Bland ikke andre ind i sagen. Ønsker du din modparts tilgivelse er det vigtigt at du understreger hvor vigtigt det er for dig at få tilgivelsen. Da er du nødt til at tage skylden selv uden at undskylde eller snakke udenom.

Vent ikke for længe; men vent alligevel til det rigtige tidspunkt. Det er vigtigt at det lykkes. Forsøg aldrig at aflægge dit vidnesbyrd samtidig. Vidn aldrig når du bekender og gør op. Det du gør op er vidnesbyrd nok i sig selv. Hver ting til sin tid.

Bagatellisere ikke din egen del af skylden. Det er vigtigt at du fuldt ud er i stand til at se dit eget fejltrin. Det er vigtigt at din modpart er overbevist om at du er oprigtig.

 Når vi fejler, forekommer det os efter et stykke tids forløb ikke at være så slemt; men for den forurettede modpart, den vi har skadet ses dit fejltrin som værre, end det måske faktisk var. Vedkommende føler sig dybt såret. Husk at du var årsagen til det.

Endnu en WordPress-blog