Joseph Carey Merrick!

Joseph Carey Merrick!

Joseph Carey Merrick

Øgenavn: Elefant manden

Engelsk mand med alvorlige deformiteter. Født i Leicester. Begyndte at udvikle sig unormalt i de første par år af hans liv. Hans mor døde da han var 11 og hans far blev snart gift igen. Forkastet af sin far og bedstemor forlod han hjemmet og levede sammen med sin onkel Charles Merrick.

Født d. 5. august 1862 – Død d. 11. april 1890. – Døde 27 år gammel.

Tidligt en fredag morgen en april dag blev han fundet udstrakt på sengen død. Frokosten stod urørt. Han drømte allermest om at være som alle andre.

Dødsårsagen: Merrick’s død blev udlagt tilfældigt, og den bekræftede dødsårsag var asfyksi forårsaget af hovedets vægt, mens han lå ned. Treves, der udførte en obduktion på kroppen, sagde, at Merrick var død af en afviklet hals. Ved at vide, at Merrick altid havde sovet ret op af nødvendighed, kom Treves til den konklusion, at Merrick skulle have “lavet eksperimentet” og forsøgte at sove liggende “ligesom andre mennesker”.

På grund af hans handicap blev han berømt. Han var ikke som alle andre, blev set på som et misfoster; men dog berømt. Han led af en meget sjælden sygdom der hed Proteus syndrom. Nu for tiden findes der bare 100 registrerede med sygdommen.

Han måtte sove i siddende stilling, fordi hans hoved vejede 9 kilo. Hans hoved måtte ikke falde til nogen af siderne for da kunne han blive kvalt. Han sov ofte med en trækonstruktion der lignede et åg, som blev gjort fast omkring nakken.

Senere på dagen efter hans død blev han bragt til hospitalets lighus. Han blev obduceret og hans bløde kropsdele blev adskilt fra hans ligeledes misdannede skelet. Der blev holdt en privat og formel mindehøjtid i hospitalets kapel. Han blev lagt i en grav uden navn. Skelettet blev samlet og udstillet i et glasskab. Her befinder skelettet sig den dag i dag; men der er ikke offentlig adgang til stedet. – Nu her på det seneste har man lokaliseret graven, som ikke tidligere har været officielt kendt.

En slægtsforsker og forfatter med navnet Joanne Vigor Mungovin fra Leicester, hvor også Joseph Merrick levede til han blev 17 år. Hun kendte ikke meget til historien om The Elephant Man; men fokuserede mere på forholdene i datidens Leicester. I 2016 udgav hun en bog med titlen: Joseph – the life and times of the Elephant Man.

Graven er ved nærmere undersøgelse blev fundet, da et dokument oplyste med nøjagtighed hvor og på hvilken kirkegården Joseph Merrick ligger begravet. Grav nr. 2519 var indtil da umærket.

Joseph Merrick,skelettet.

 

Endnu en WordPress-blog