Kategoriarkiv: Øjenkontakt

Øjenkontakt

Øje1Øje

Øjenkontakt!

Vi glemmer at se hinanden i øjnene. Vi har svært ved at fange hinandens blikke.

Når vi har pauser eller slapper af glor vi i mobiltelefoner, Ipad eller tablet e.a.

Mobil telefon
Mobil telefon

Øjenkontakt bliver sjældnere.

Det kan også blive sådan at manden hun engang elskede sidder overfor hende eller omvendt kvinden han engang elskede sidder overfor ham. Før i tiden var det øjnene der sagde alt. Ord var overflødige. I dag stirrer vi mere på skærmene end på hinanden..

Vi mangler relationer til hinanden.

Det er også vigtig at have øjenkontakt med sine børn.

Øjenkontakt = kærlighed, fortrolighed, tryghed, fællesskab, relation. Det er noget vi skal arbejde med og værne om; selvom vi lever i en verden med teknik og en masse information.

Øjnene afslører også usikkerhed, frygt, raseri, vrede, død, dominans, bedrøvelse, sorg osv.

Øjenkontakt gør os sårbare; men øjenkontakt er også noget der påvirker os stærkt. Vi følger hinandens blikke og ser hinanden direkte ind i øjnene. Den fælles verden er os.

Det er ikke en behagelig oplevelse at se ind i vrede øjne. Nogle øjne er milde og omsorgsfulde. Det giver en behagelig oplevelse.

Blikket skaber følelser i os på en eller anden måde. Det gør os bevidste om at der er liv omkring os.

Kærlighed
Kærlighed

Det sker også at to blikke mødes og den ene part afbryder kontakten; men det sker også at to blikke mødes og de sidder fast i hinandens blikke.

Når vi mister øjenkontakten betyder det at der ikke er nogen interesse i en fremtidig relation eller samhørighed; men det kan også betyde at en person er bange for en relation eller føler sig usikker.

Det kan også være dårlig samvittighed; men et er sikkert får du øjenkontakt og den sidder fast har du en ven og en relation.

Se sig selv i spejlet
Se sig selv i spejlet

Når jeg skal se mig selv i øjnene skal jeg have et spejl.

Øjenkontakt kan blive så sjældent, at det til sidst bliver til kunst.

Øjet

Hvad kan vi se i et spejl? Den usynlige verden?

 2. Korinterbrevet kapitel 3 vers 18: Og alle vi, som med utilsløret ansigt i et spejl skuer Herrens herlighed, forvandles efter det billede, vi skuer, fra herlighed til herlighed, sådan som det sker ved den Herre, som Ånden er.”

 1. Korinterbrev kapitel 13 vers 12: ” Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud.”

Jakobs Brev kapitel 1 vers 23-24: ” Den, der er ordets hører, men ikke dets gører, ligner en, som betragter sit eget ansigt i et spejl: Han betragter nok sig selv, men går bort og har straks glemt, hvordan han så ud.”

De apokryfiske skrifter: Visdommens Bog kapitel 7 vers 26: Visdommen er en glans af det evige lys, et pletfrit spejl, der viser Guds virken, et billede af hans godhed.”