Guds tempel

Legemet er Guds tempel

BombeI vore dage tales der ikke meget om renhed. Det er ligesom ude af tiden og det er gammeldags overlevering. Moral er også ligesom ude af tiden og det samme gælder vort ansvar for hinanden. Der er mange ødelagte liv i dag på grund af måden vi behandler og udnytter hinanden.

Det kan godt være at der er noget som hedder at vi mennesker med tiden udvikler os og noget med tiden ændrer sig; men uanset hvordan vi stiller det op er der stadig nogle grænser som af hensyn til os selv er gavnligt. Mange grænser bliver brudt og ved hvert generationsskifte bliver noget nyt markeret. Noget af det kan kaldes udvikling; men andet er også af skade bliver man klog. Følelsesmæssige sår og belastninger, indre skader i mennesket kan være uoprettelige for nogle, og for andre langvarrige processer at komme over.

Det er bedst at beskytte sig selv for det tragiske der kan ødelægge livet. I ungdommens dage tænkes der ikke på den måde. Det ved alle der har været unge. Der er gruppementalitet hvor der øves pres fra flertallet. Vil du accepteres hos os er du nødt til at være som os. Det kan ikke hjælpe noget at stille sig på tværs og gøre noget anderledes så er man ude af gruppen. Dette pres gør at mange ender i noget som fortrydes bagefter. Det er også svært at forstå forældres gode råd og vejledning for det kan se ud som den rene indblanding af et liv som gerne vil udvikle sig og følge med tiden. Forældres råd bliver ofte overhørt. Det er den erfaring vi gør og får som modne mennesker. Nu i moden alder står vi med en fortid. Noget gik galt og andet gik godt. Det hjælper ikke at græde over spildt mælk; men helt sikkert vil vi alle hvis vi kunne gøre noget af det vi gjorde anderledes; men det lader sig ikke gøre. Tiden kan ikke skrues tilbage; men vi kan lære af vore fejltrin og de som kommer efter os kan blive skånet for meget i deres udvikling ved ikke at gøre de samme fejltrin. Nu tror jeg også at det er en umulighed at gøre alt perfekt. Livet er en skole hvor vi skal lære af vore fejl; men der kan ske skader som er uoprettelige og som kan ødelægge et menneske liv.

Noget af det der kan slå helt fejl er kærligheden og seksuelle forvildelser. Det kan påføre uoprettelige skader; men der er også noget der er naturligt for et menneske. Det seksuelle påvirker et menneske følelsesmæssigt. I en seksuel forbindelse er der indbygget en bombe, der antændes. I vore dage tales der ikke meget om den side. Vor moderne tid er sex fokuseret som aldrig før i historien og det medfører også mange ulykkelige og brudte personligheder. Der er næsten ingen der taler med ungdommen om hvordan man passer på sig selv. Det må de selv finde ud af og alt skal prøves. Mange har svært ved at leve i forhold fordi alt bliver misforstået og frygten for svigt og utroskab nager hele tiden.

Netop derfor vil jeg fremhæve Bibelens anvisninger om dette så alvorlige tema. Det beror på en stor misforståelse at tro Bibelen er imod kærlighed og sex. Den behandler emnet godt og giver råd og vejledning til os. Vi kan vælge at følge Bibelens anvisninger. Vi kan også afslå. Vi er frit stillet på det område. Det er ikke for at fordømme os at Bibelen har en anderledes opskrift. Gud har skabt os og kender til alt hos mennesket. Han ved hvad der er godt for os. Vi kan også tale med Gud om vore vanskeligheder og problemer. Det gælder i alle livets forhold.

Da Gud skabte mennesket dannede han to forskellige personer. En mand og en kvinde. De to er skabte for hinanden også til et fysisk intimt forhold. På det seksuelle område er det to forskellige individer med hver deres følelser. Det er vigtigt at understrege, at kærligheden mellem mand og kvinde ligger på et langt højere plan end det dyriske begær.

Det er vanskeligt at bryde en engang indgået forbindelse og det er heller ikke meningen at vi bare sådan skal udnytte eller misbruge hinanden. Samfundet som helhed har et helt andet syn på dette end Bibelen anviser. Jeg vil overhovedet ikke være fordømmende for jeg har gjort mine erfaringer på området. Det siges også at det er unaturligt at være afholdende. Alle mennesker har brug for seksuel udfoldelse. Det kan lade sig gøre at være afholdende og det er bedre at være afholdende end at være i usikre forhold og løse forbindelser. Det er ikke for at ødelægge noget for os at Guds Ord anbefaler ægteskabet som et fundament for livet. Her kan to mennesker, en kvinde og en mand bygge noget op sammen, støtte og hjælpe hinanden. Det har aldrig været meningen at der skulle opstå magtkampe eller jalousi. Bibelen viser også eksempler på hvor galt det kan gå når begær, svigt og utroskab forekommer. Det påvirker os bestemt ikke i positiv retning.

Det er bedst for os at holde sammen og indstille os på at skabe idyl for hinanden. Udholdenhed og trofasthed. Ansvarlighed. Tryghed. Sammenhold. Frihed til udvikling. Forstå hinandens evner og behov. Tjene Gud sammen. Respekterer hinandens tjeneste. Mand, kvinde og børn trivsel. Sammen med alt dette er der det intime fysiske forhold.

En kvinde har utrolige evner når det gælder at inspirere en mand til at tage en tjeneste op for Herren. Det er en privilegeret mand der har en sådan hustru.

Det er godt at Gud er en tilgivende Gud og giver os nye muligheder når noget er slået fejl.

Endnu en WordPress-blog