Kategoriarkiv: Talenter

Hvordan spotte talenter?

Hvordan spotte talenter?

Arven

Der er to typer når det gælder talenter.

 

De højtråbende talenter som nok skal sørge for at gøre opmærksom på sig selv.

Umiddelbart er det den der bliver de udvalgte, fordi de råber højest. De udviser selvtillid og stiller spørgsmål eller kommer med forslag. Det er jo også helt OK; men der er en risiko. De kan være velargumenterende og man kan se deres begejstring og de ser helt sikkert ud til at være ledertyper.

Det er dog ikke sikkert at den højtråbende på længere sigt er stabil og troværdig. Det er dog ikke retfærdigt at generalisere.

Der er en anden type som er sværere at spotte eller opdage. Det er de forsigtige og tilbageholdende talenter. De ser ikke ud af noget umiddelbart. De fleste ser på dem som nogen der mangler selvtillid. De brænder for sagen men viser det ikke så tydeligt som de højrøstede. Der er også en risiko forbundet med at udvælge dem hvor de ikke tydeligt viser deres egnethed. Bedømmelse af mennesker kan slå helt fejl. De begge typer kan være både det ene og det andet.

Bedste kunde

Det er lidt svært for de fleste at se de skjulte talenter, for de skjulte talenter er gemt. De kan sidde på de bagerste rækker og håbe på at blive opdaget. Skjulte talenter bliver alt for ofte aldrig opdaget.

Det burde være en øjenåbner for dem der skal udvælge talenter. De fleste ledere overser den slags potentiale. Det kan ikke udelukkes at der virkelig findes kvaliteter blandt de skjulte talenter.

Nogen har deres egen stille facon; men alligevel er de nyskabende og løsere af mange problemer. De selv samme personer udsættes for megen ringeagt og undervurderes. De højtråbende bliver måske usikre når de møder sådanne talenter. De kan måske afsløre at den højt råbende mest har det i munden.

Hvad hjælper det at have en hel masse i munden og ikke opfylder de forventninger munden løber over med.

Brug lidt mere tid på at finde de rigtige talenter. Det er til gavn for alle. Der ligger måske en skat begravet et eller andet sted.

Standarder