Kategoriarkiv: Unge

Teenager

https://www.youtube.com/watch?v=FNpJco1Foxc

Teenager!

Forældre og teenagere har altid været anspændt. Det er det samme i hver generation.

Forældre duer ikke i den alder. – Forældre er pinlige og teenagerne er flove over deres forældre.

Teenagerens konklusion: Forældrene ved ikke selv hvor pinlige de er.

Det giver sig også udslag i ferien. Det fortager sig igen når de bliver lidt ældre. På ferien vil forældrene tage billeder. De samler minder. Teenagerne vil noget helt andet som adskiller dem fra familien. De søger kontakt udenfor familiens opsyn. – Teenagere vil måske også hellere tjekke Facebook end tage billeder. Selvfølgelig vil der altid være undtagelser.

Ofte vil teenagerne gøre noget andet end deres forældre; men argumentet er ikke vandtæt. Det hedder sig at deres forældre er pinlige. – Hvorfor det er sådan, er svært at finde svar på? – Det er vel bare et led i børns udvikling.

Forældrenes omsorg, og det at de spørger deres barn hvad det har lavet udenfor hjemmets fire vægge, opfattes som indblanding og kontrol.

Selvfølgelig er forældrene urolige. Når vi tænker på hvordan unge kan blive involveret i kriminalitet og stoffer, er det begrundet. Det er dog meget svært at være forældre i den tid det står på. De fleste teenagere forstår ikke deres forældres omsorg. Teenagere vil være voksne og selvstændige væsner, som lever i en anden tid end deres forældre, og derfor ønsker de ikke deres indflydelse. – Problemet er bare at de ikke er voksne endnu. De forstår ikke livets fald grupper og fælder.

En teenager vil gerne være i form og være attraktiv. Det er også her det kan give bagslag. Verden er jo ikke det mest perfekte sted at vokse op. – Der er nogen udenfor hjemmets vægge der vil udnytte unge mennesker. Det ved forældrene; men det forstår en teenager ikke. Teenagere kan være godtroende. De har ikke forstået alvoren i at livet også har en bagside. Verden er ikke perfekt. Det er ikke som det ser ud.

Der er to ting som gør sig gældende når børn bliver teenagere:

Børn: Teenagere har svært ved at fatte deres forældres pinlighed. De forstår ikke forældrenes omsorg og kærlighed. Når en teenager bliver ældre ser det i bagspejlet, og nu er deres forældre pludselig hyggelige, sjove og rare. Klar til børnebørnene.

Forældrene: Forældre har svært ved at give slip og acceptere barnet nu er på vej til at blive selvstændig. Snart flytter barnet hjemmefra. Flytter måske til en hel anden by. Forældre vil altid se deres børn som børn. Det accepterer børnene når de bliver voksne i de fleste tilfælde.

Børn: Teenageren tror at alle lægger mærke til deres pinlige forældres opførsel; men der er overhovedet ingen der ser noget som helst. Det er bare en forestilling.

Teenagere: Husk at nyde jeres forældre. – Tænk ikke på jeres forældre som pinlige og ydmygende. – Nej! Det er de eneste forældre I har. Se dem som sjove og hyggelige.

Forældre: Pas på at I ikke provokerer for meget med jeres pinlighed. Prøv at få børnene til at se jer som sjove og hyggelige.

Selvfølgelig skal forældre være vågne; når deres børn pludselig skal til at begå sig i verden. Det er en svær tid, og det er helt uforudsigelig at se hvordan det går ind i fremtiden.

Klik på billede så bliver det større