Kategoriarkiv: Alderen

Generationen hvor mange bliver 100 år!

Bedstefar og Bassemand
Gamle danser
Generationen hvor mange bliver 100 år!

Når alderen kommer hvor du bliver kaldt pensionisten eller senioren. Hvordan opleves det?
Lad os begynde med ydmygelsen. Når en pensionist rejser sig for at tilbyde sin plads til en ældre dame i bussen, lyder det prompte, nej tak. Du behøver pladsen bedre end mig. Der kommer tilbud i din indbakke med tilbud på plejehjem eller bedemænd. Du kan læse reklamer med rejsetilbud: Oplev din sidste rejse, der er hele prisen værd.
Ingen skal vel gå rundt med illusionen om at være evig ung; men alligevel, må vi ikke godt have lov til at leve vores liv fuldt ud, så længe vi kan.
Mange lever meget længere end tidligere, og derfor vil politikerne have os til at arbejde længere. Selvom, pensionist behøver udfordringerne jo ikke stoppe. Det er muligt at få en lykkelig alderdom; hvor man dyrker sine passioner, og udsætter sig selv for udfordringer der virker umulige. Det er lige meget hvilken alder du har, det er let at komme i klammeri med janteloven. Selv de ældre skal da ikke gå rundt og tro de er noget.
Når vi ser tilbage på historien til det 16. eller 17. århundrede, har vi i vore dage næsten fået en hel livstid foræret, som vi ikke ved, hvad vi skal stille op med. Hvad skal vi gøre med de ekstra 20-30 år vi har fået?
De lande som klarer sig bedst her i verden, er de lande hvor folk er flittige, aktive og går på arbejde. Lande som har et dovent folk, som ikke gider arbejde, har store problemer. Menneskers psyke tager skade, når det udsættes for arbejdsløshed, eller havner i et destruktivt livsmønster, hvor det bliver social hjælp der skal bære personen gennem livet. Et sådant livsmønster er vanedannende og arvelig.
Det er ikke godt for et menneske at sætte sig ned og bare vente på livets afslutning. Det handler om at genopfinde sig selv, og blive nysgerrig på livet der ligger og venter forude.
Det vi bør sige hver morgen når vi vågner er: Tak Gud for en ny dag. Tak for denne skønne gave jeg har fået. Jeg vil bruge den til noget nyttigt.
Den tungeste byrde man kan få her i livet, er at leve uden at eksistere. (Victor Hugo filosof).
Det er godt hver dag at begynde på en frisk. Det er også godt at læse og lære hele livet. Ingen kan vel blive for vis eller for klog.
Samfundet bør opmuntre intellektuelle aktiviteter, og ikke kun tåbelige fritidsaktiviteter som tvinger os ud i passivitet.
Vi som er pensionister vil ikke stå model til aldersdiskrimination. Vi vil fortsætte med at fungere både i kærlighedsforhold og arbejdsliv.
Hvilken påklædning forventes det at de ældre påfører sig? Er det OK at ligne en teenager? Hvad om vi går i shorts og løse kjoler?

Gammel mand

 

 

Alderen

Alderen!

 

 

Her er noget vi alle skal forholde os til.

Hvornår er det bedst at dø? – Til dette findes der intet svar; men et andet spørgsmål.

Hvornår er det bedst at blive født? – Liv og død har vi ingen indflydelse på.

Vi vil gerne styre og kontrollere alt; men nogle gange kommer vi til kort.

Før eller siden vil vi alle dø. – Alt som har liv dør.

Alder er noget helt naturligt og har stor betydning.

Evig ungdom er en illusion. – Alt har sin tid. Ingen er for gammel og ingen er for ung. Vi lever alle et liv på godt og ondt.

Ordet ”geron” er græsk og betyder olding. Udviklingen for de fleste mennesker begynder med fødsel, vokser op udvikler os, modnes, reproducerer os, bliver gamle, og til sidst dør vi.

Den samme historie om og om igen. Alt levende organisme dør før eller siden. Et menneskes levetid konfronteres med sprog, kunst, kultur og samfund.

Livets varighed er forskelligt.

Der er en mening med livet som ligger dybere end selve livet. – Når du ser på naturen opdager du det. Hvert år ser jeg det i min have.

Jeg lægger blomsterløg i jorden og tro det eller ej kommer der tulipaner, alle mulige farver, når foråret kommer.  Bladene falder af alle busker og træer og der ligger en masse visne blade hele vinterhalvåret og isolerer for de sorte løg der ligger i jorden. Frost er en trussel for det der spirer. Vækst er afhængig af sol og varme. Når foråret kommer, ser du opstandelsesunderet.

Påskeliljer og tulipaner overalt. Fantastisk. De fleste tager det som en selvfølge; men det er et under.

Der er mennesker som ikke tror på Gud. De tror at Jesu opstandelse er en myte.

Ingen tvivler på at når du lægger et løg i jorden, kommer der smukke blomster til foråret.

Hvem kan forklare den proces der sker? – Det kan ikke forklares.

Når en bonde sår sin mark, forventer han at der kommer en høst.

Mennesket er en evighedsvandrer. – Det er der nogen der ikke tror på. Det tager for lang til for mig at forklare her.

Der findes et liv efter døden. – En opstandelse til evig død eller evigt liv. – Du kan selv vælge din fremtid. Det er det bedste ved at være et menneske. Vi har fået evnen til at vælge.

Jesus er en Guds gave til os. – Tro på Jesus, åbn dit hjerte. Tro er nemlig at åbne sit hjerte. Da sker det som ingen kan forklare. Når vi kommer til Jesus med vor synd, dør vi fra os selv. Vi opstår med Kristus. Dåben er en bekræftelse og en proklamation på at jeg begraver mit gamle menneske, efterlader det under vandet. Når jeg kommer op af vandet begynder det nye opstandelsesliv med Kristus.

Når jeg dør som en Jesus troende, opstår jeg på den anden side af døden og lever evigt.

Det er hvad frelse er? – Gud redder mig og høster mig når den tid kommer. Når mit liv slutter her på jorden. Gud bestemmer hvornår det er høsttid.

Jeg har ingen indflydelse på min fødsel. Jeg har heller ingen indflydelse på min død; men jeg kan gøre mig rede til alt det nye der sker efter døden.

Det virkelige opstandelsesliv der leves i himlen.

Vejen til Gud = Jesus er vejen, sandheden og livet.