ÆGTESKABET

ÆGTESKABET  den totale forening

Hjerte6Det rigtige ægteskab er en sammensmeltning af alle tre grundlæggende drivkræfter.

Mand og hustru bliver derved ”et” både i legeme, sjæl og ånd.

Her er der en tabel der opdeler forlovelsen og ægteskabet i tre afsnit.

Forbindelse

Kærlighedstype

Forbindelsens mål

Venskab som kan føre til “Agape” – åndelig kærlighed – hvis mål er at give, ikke modtage. Bringe hinanden nærmere til Herren og til hinanden med henblik på et fremtidigt samliv.
Forlovelse (Tilføjes)”Philia” – sjæleligt venskab og uselvisk deling. Planer for fremtidig tjeneste for Gud drøftes.Intellektuel og følelsesmæssig tilpasning påkrævet.
ÆgteskabIndstiftet og forordnet af Gud. (Tilføjes)”Eros” – fysisk, seksuel kærlighed til gensidig velsignelse, ikke bitterhed. Samliv som “et kød” til gensidig lykke med det formål at stifte en kristen familie til Guds ære.

 

Djævelen bryder sig ikke om den forordning Gud har bestemt. Ægteskabet.

Han vil nedbryde menneskets lykke og undergrave ægteskabet.

Han spiller på den fysiske tiltrækningskraft mellem to køn og forsøger at lave andre forordninger. Det der er skabt af Gud for at være til velsignelse og glæde kan blive til lidenskab og erotisk begær.

Her er der en tabel med ændringer som viser den uharmoniske side.

Forbindelse Kærlighedstype Forbindelsens mål
ErobringerTilfældige forbindelser Overdreven seksuel, fysisk kærlighed – hvis mål er at modtage, ikke give Stævnemøder – hvor erotiske scener foregår på bekostning af Guds morallove og uden hensyn til følgerne.
Forlovelse Venskab, bygget på et løst grundlag – med selviske motiver og uden deling. Man finder ikke ind til hinanden på grund af de opståede skyldkomplekser.
ÆgteskabPå grund af nødvendighed – men uden lykke. Ikke noget virkeligt fællesskab, selv om begge parter kalder sig kristne. Selv om det ender med “kirkebryllup,” bliver ægteskabet uharmonisk – og det ender tit med skilsmisse.

 

 

Endnu en WordPress-blog