Kategoriarkiv: Vigtig

Vigtig

Klik på billedet så bliver det større

Aftalen

Du er vigtig!

Se dig selv som en vigtig person!

Nogle gange går det ikke som vi forventer her i livet. Et godt liv kan gå i stykker. Det er ikke altid vi selv kan gøre noget ved det. Omstændighederne arter sig ikke altid som ønsket. Vi vil alle gerne lykkes. Når noget ikke går som det skal, når livet falder fra hinanden føler vi os som fiaskoer. Det tager sig ikke godt ud at være en fiasko. For nogen sker det på et tidspunkt i livet at en krise opstår. Omgivelserne forstår det som regel ikke. Dine følelser vil reagere negativt og fortælle dig om hvor dårlig og mislykket du er. Højt at flyve, dybt at falde siger man.

Jantelov fra NordjyllandDet at have et godt liv, at være glad og være med i livet som aktiv betragtes af mange i jantelovslandet som at flyve højt. Et sådant højtflyvnings forsøg fortjener ikke andet end et fald. Hovmod står for fald. Det er ikke hovmodigt at have et godt liv. Krise betragtes som fald. En undgået krise ville være tilfældet hvis personen det handler om havde været ydmyg.

Alt muligt kan blive skudt dig i skoene. Der er ikke så meget i en krisesituation der opbygger og opmuntrer. Det er mere som om, at når et læs er ved at vælte, skubbes der så meget at det hele til sidst vælter. Det er som om at omgivelserne vil udnytte en krisesituation til for altid at sætte den kriseramte helt ud af spillet. Højt at flyve, dybt at falde. Megen tankeløs sludder slynges ud i luften.

Hvordan kommer man ud af en krise?

Helt sikkert ikke ved at lytte til omgivelserne og heller ikke ved at fortsætte med at underordne sig de dårlige omstændigheder.

Krisen overvindes når man ser nye muligheder.

Livsvilkårene i vore dages moderne tilværelse kan let udløse en krise. Det kan ramme hvem som helst. Pludselig sker der noget som ingen havde forudset eller troet kunne komme. Vore forestillinger om krise er at det kun rammer svage mennesker. Dem der havner i krise har fejl og brister. Nej! Det er netop sådanne forestillinger der leder til hovmod og fald. Du som står, se til at du ikke falder.

Klik på billedet så bliver det større.

Anføreren