Andagt på en rasteplads!

Andagt på en rasteplads!

Hvert år i april begyndte min træning på cykel. Jeg skulle jo trænes op til at cykle rundt i sommerferien. Jeg skulle kunne klare en 80-100 km om dagen. Det var min sommertjeneste. Cykle rundt til kirker og husmenigheder for at undervise og prædike. Det har været hele mit liv. I to år gik det Sjælland rundt i tre uger. Det var en billig ferie. Jeg fik næsten altid overnatnings muligheder og mad, de steder hvor jeg var på besøg. Nogle strækninger var ekstra lange, så da tog jeg en campingplads på vejen. Jeg kunne også stoppe op ved noget familie, når jeg kom til en by hvor de boede.

En dag under træningen ville jeg tage et hvil. Jeg havde altid en lille anhænger bag på cyklen med lidt proviant og et lille minitelt. Jeg fandt en rasteplads med bænk og bord.

Jeg havde kaffe og brød med. Jeg tænkte at jeg ville læse lidt i min Bibel, så jeg fandt Bibelen og sad derude i naturen og læste Guds Ord.

Da skete der det at en Volvo med anhænger kom ind på rastepladsen. Det var en ung mand, og da han fik øje på mig begyndte han at snakke. Da han så den opslåede Bibel spurgte han: Du er vel ikke Jehovas vidne. Det kunne jeg forsikre ham om at jeg ikke var. Jeg forsøgte at kort forklare hvem jeg var, og hvad jeg gjorde. Det endte med at han gerne ville være sammen med mig en stund i en andagt. Der sad vi to og læste Bibel og jeg underviste lidt, som jeg plejer at gøre. Vi bad også sammen.

Bagefter fik jeg vide at han lige havde mødt Jesus, og var ofte på et kristent møde i nærheden af Børkop. Det er en lille stationsby imellem Vejle og Fredericia. Vi befandt os et eller andet sted i nærheden af Silkeborg.

Han begyndte at tale om noget der hed Bibelland og Gert Grube. Da måtte jeg indrømme at jeg vidste hvad han talte om. Jeg har været i Bibelland forklarede jeg ham.

Det blev til en et skønt fællesskab sammen, og vi havde svært ved at skilles. Ønskede hinanden fred og velsignelse. Jeg har aldrig mødt den unge mand siden.

Her et link til Bibelland, som er flyttet. Galleri Bibelland: Velkommen

 

Oversæt til svensk

Andakt vid rastplats!

Varje år i april började min träning på cykel. Jag fick tränas för att cykla runt under sommarlovet. Jag borde kunna köra en 80–100 km om dagen. Det var min sommartjänst. Cykla runt till kyrkor och husförsamlingar, för att undervisa och predika. Det har varit hela mitt liv. I två år gick det runt på Själland i tre veckor. Det var en billig semester. Jag fick nästan alltid boendealternativ, och mat på de platser där jag var på besök. Vissa sträckor var extra långa, så då tog jag en campingplats på vägen. Jag kunde också stanna vid någon familj, när jag kom till en stad där de bodde.

En dag under träningen ville jag vila. Jag hade alltid ett litet släp på baksidan av cykeln med lite proviant och ett litet minitält. Jag hittade en rastplats med bänk och bord.

Jag hade kaffe och bröd med mig. Jag fick tanken att läsa min bibel lite, så jag hittade Bibeln, och satt där ute i naturen och läste Guds Ord.

Då hände det att en Volvo med släp kom in på rastplatsen. Det var en ung man, och när han såg mig började han prata. När han såg den utlagda Bibeln frågade han: Du är väl inte Jehovas vittne. Jag kunde försäkra honom, att jag inte var det. Jag försökte kort förklara vem jag var och vad jag gjorde. Till slut ville han vara med mig en stund i en andakt. Där läste vi två Bibeln, och jag undervisade lite som jag brukar. Vi bad också tillsammans.

Efteråt fick jag veta att han just hade träffat Jesus, och ofta var på ett kristet möte nära Børkop. Det är en liten stations by mellan Vejle och Fredericia. Vi var någonstans nära Silkeborg.

Han började prata om något som hette Bibelland och Gert Grube. Då var jag tvungen att erkänna att jag visste vad han pratade om. Jag har varit i bibelland förklarade jag för honom.

Det blev en underbar gemenskap tillsammans, och vi hade svårt att skiljas åt. Önska varandra frid och välsignelse. Jag har aldrig träffat den unge mannen sedan dess.

Här är en länk till Bibellandet, som har flyttats. Galleri Bibelland: Velkommen

Endnu en WordPress-blog