Kategoriarkiv: Mening

Hvad mener du?

Hvad mener du?

Hvem mener det rigtige?

Hvad er en mening bygget på?

I vore dage handler det om at mene noget. Den rigtige mening er i de fleste tilfælde den offentlige. Mange argumenterer og kommenterer om noget de overhovedet ingenting ved om.  De er med i den rigtige kategori nemlig gruppen med den offentlige mening.

Det er en farlig trend. Det betyder nemlig for de flestes vedkommende at de ikke ved hvad de taler om.

Det er påvirkninger og meninger som er kopierede. Det er at være overfladisk. Den offentlige mening tillader ingen at ytre sig om noget andet. Jo, vi har ytringsfrihed; men de der mener noget andet end flertallet bliver ikke taget alvorligt.

Der er mange mennesker der overhovedet ikke er klar over hvad deres mening er bygget op på. – Det er at være overfladisk.

Det er bedre for os alle sammen at mene meget om lidt mindre.

Den tid vi bruger til at mene noget om meget, kunne vi i stedet bruge til at sætte os ind i noget og forstå dybden i det som jeg mener. Når jeg forstår dybden i det jeg mener ændrer jeg måske mening.

Giver det mening at mene noget man ingenting ved om?  – Det er lysende klart og dybt chokerende at opdage at største parten af alle debatter i medierne er baseret på en viden som jeg ingenting ved om, fordi jeg ikke selv har forstået hvad det er jeg mener.

Den slags meninger kommer tit ud af balance og kalder anderledes tænkende for arrogante, kritiske, besværlige, forkerte ja til og med dumme.

Hvad bygger vi vore argumenter på? – Er det egen erfaring eller er det andres meninger som er blevet mine uden at jeg selv har underbygget min påstand.

Det er blevet en trend at have en mening og har jeg ikke det, må jeg se at få mig en. Det hurtigste er at tilslutte sig den offentlige mening.

Når jeg tilslutter mig flertallets mening har jeg jo den rigtige mening. Jeg er up to date og behøver ikke at undersøge noget selv. Den jeg møder på min vej, som adskiller sig fra den offentlige mening, kan jeg give stemplet forkert mening.

Jeg snyder mig selv og går glip af en relation, som måske kunne give mig en dybere mening om det en mening er bygget op på. Selverkendelse kommer ikke af den offentlige mening.

Den offentlige mening kan også ændre sig, og så bliver jeg jo nødt til pludselig at mene noget andet.

Det som jeg opnår er bare en smøre som jeg har fået overleveret af andre.

En mening skal bygges på egen erfaring og forståelse. Andres meninger kan hjælpe mig at finde min egen forståelse; men det er ikke givet at det er den offentlige mening.

Andre kan hjælpe mig med forståelsen. Den offentlige mening er ikke altid bygget op på noget der er hentet fra en større sammenhæng.

Byg din mening på en dybde og indsigt du har fået ved selvundersøgning og erfaring.

Argumentation kan bygge på manipulation.

Argumentation kan bygge på erkendelse.

Det giver mening.