Kategoriarkiv: Følelser

Ansigtsudtryk og følelser!

Klik på billede

Ansigtsudtryk og følelser!

Ansigtsudtryk er skjulte budskaber; men svært at tyde. Følelserne spiller ind. Vi tror vi ser noget; men følelserne narrer os. Når et menneske smiler, forbindes det med glæde eller tilfredshed. En anden person som ikke smiler, kan også være glad og tilfreds. Det er svært at læse et andet menneskes tilstand på mimik.

En mand bliver let forvirret, når han ser to personer tale sammen, og samtidig ser den ene på den omtalte mand, og samtidig med smiler. Det kan opfattes negativt. Er det mig de taler om? Griner de ad mig? Osv. – Jo, ansigt udtryk er svære at tyde. Er vi følsomme kan det opfattes som noget helt andet end det i virkeligheden er. Det er svært at overbevise personen om misforståelsen.

Når vi bliver sårede eller på anden måde ser på ansigter, kan det gå galt, og relationer kan tage skade.

Vi skal måske lære os ikke at være så sårbare, både for vores egen skyld; men også for andres skyld. Det er ikke noget nyt; for det har været sådan også i generationer før os. Det er nok svært for os at lære eller forstå, dette så let opståede problem.

Vi narres let af vore følelser. Et menneske med dårlig psyke har det endnu værre.

Der er også nogen som aldrig smiler; selvom de er glade og tilfredse, ser du det aldrig udtrykt i deres ansigter. Vi tror måske de er kede af det, eller at de er sure og utilfredse.

Ofte er det ikke som vi tror. Vi må have et andet udgangspunkt, når vi skal bedømme hinanden.

Ansigtsudtryk kan også bruges som et redskab; når der er noget vi vil opnå. Vi kan manipulere med hinanden via ansigtsudtryk.

Hvordan kan vi se vrede, frygt, sorg eller tristhed på den rigtige måde? Der skal mere med end ansigtsudtrykket. Vi skal i samtale med hinanden for at forstå sammenhænget.

Der er også forskel på ansigter. Hvorfor ser han glad ud; når jeg er ked af det. Ansigtet er sådan. Det er ikke noget personligt. Hvad med ham der ler i stedet for at græde; når vi skal dele noget sørgeligt med hinanden? – Vi bliver så let sårede. Måske er det ikke nødvendigt, fordi vores følelser har spillet os et pus.

Misforståelser kan få konsekvenser som måske er unødvendige og nyttesløse.

Når vi misforstår ansigtsudtryk, går vi fejl af hinanden, og vi kan miste relationer og venskaber.

Tag et eksempel på en person som rynker øjenbryn på grund af koncentration, og en anden person opfatter det som foragt eller vrede. – Tænk om vi aflæser noget forkert i en andens ansigt og kropssprog.

Vi bliver nødt til at fatte at vore følelser ikke altid viser det sande billede. Vores modpart har krav på en pålidelig vurdering. Derfor kan vi øve stor skade på andre; når vi styres kun af vores følelser. Nogen har lært det med årene. Det gør livet lettere for alle parter.