Denmark

Denmark, South Carolina USA.

Denmark, South Carolina USA.

 

 Denmark South Carolina  Denmark Carolina

I distriktet Bamberg Country i South Carolina ligger byen Denmark der 3538 indbyggere. Mere end 85 % af befolkningen er af afroamerikansk afstamning. Byen, som har et areal på knap 10 kvadratkilometer, er blandt amerikanerne kendt som stedet, hvor det første transkontinentale telefonopkald blev foretaget i 1915, og så er den hjemby for forfatteren Jim Harrison. Navnet Denmark er valgt som en hyldest til kaptajn Denmark, som var pioner og promotor for den sydgående jernbane som gik gennem byen Denmark.

På trods af sin ringe størrelse byder Denmark på shopping, et teknisk universitet og en gammel AT&T bygning (amerikansk multinational telekommunikationsvirksomhed) som i dag er antikvitetsforretning, og som rangerer på den nationale liste over bevaringsværdige bygninger. Hvert forår tager hele byen til den årlige Dogwood Festival med boder, forlystelser og familieaktiviteter.

Denmark, Tennessee, USA.

First Presbyterian Church Jackson, TN-Rotation Sunday School

Denmark Tennesse

Der var store forventninger til byen Denmark i det vestlige Tennesse, da den blev grundlagt i 1819. I begyndelsen var byen på størrelse med storbyen Jackson, og Tennessees almene menighed besluttede, at der skulle opføres et akademi for byens mænd. Omkring år 1840 kom der også et akademi for kvinder, flere butikker, to hoteller og statens største kirke til, og byen havde kronede dage i mere end 30 år.

Denmark_church in Tennessee

Med udvidelsen af det amerikanske jernbanenet satsede Denmark på endnu større succes, men det blev besluttet, at togene skulle stoppe i Jackson og Mercer, som lå på hver sin side af byen og ikke i Denmark. Siden da er byen blevet mindre, efterhånden som flere indbyggere flyttede mod Jackson eller andre større byer, og i dag bor der kun 1.174 mennesker i Denmark i Tennessee, som desværre mest er kendt for omfattende tornadoødelæggelser.

Denmark, Western Australia, Australien.

Denmark, Western Australia (HD)

Denmark Western Australia  Denmark Spring Bay Villas

Langs med regnbuekysten i det vestlige Australien finder man Denmark, som med sine 5000 indbyggere er den største by I verden med dette navn. Byen er kendt for sine ikke eksisterende lyskryds og det milde, solrige klima året rundt. Derudover er kreativitet en veldyrket hobby i byen, og alle steder i byen kan man se malerier, skulpturer og mennesker som arbejder med kreative sysler. Mange benytter sig desuden af byens muligheder for at være aktiv ved f.eks. at ride gennem skovene, tage på vandretur på de afmærkede ruter eller kaste sig ud i vandsportsaktiviteter ved floden. Byens navn stammer fra de første europæiske opdagelsesrejsende, som satte deres fødder der, og er opkaldt efter doktor Alexsander Denmark. Byen Denmark i Western Australia der afslappet, her går tingene ikke så stærkt, og mange australiere kommer hertil for at finde ro og fred i de grønne parker eller på de hvide sandstrande.

Village of Denmark, Wisconsin, USA.

415 Hidden Hollow Ct in Denmark WI for $399,900 – Presented by Jill Dickson

Denmark Wisconsin

Den danske landsby, Village of Denmark, blev grundlagt i 1848 i distriktet Brown Country, Wisconsin. Det var dog først i 1915, at landsbyen fik det officielle navn Village of Denmark, og i dag har byen et befolkningstal på 2200 mennesker. Byen blev grundlagt af danske immigranter fra Langeland og har frem til i dag haft stor fokus på landbrug. Hvert år i september fejrer byen den årlige Danish Fall Festival med mad og drikke, en gammeldags parade og livemusik. Her kan bønderne medbringe deres bedste høstudbytte og konkurrere med andre om at vinde priser for årets afgrøder.

Denmark Wisconsin Velkommen

 

Denmark, Iowa, USA.

Denmark Congregational church

Denmark Iowa

Denmark Iowa Denmark Iowa Welcome

I den amerikanske stat Iowa ligger byen Denmark, som med sine 243 indbyggere er den som er den mindste version af Danmark i verden. Byen der blev grundlagt i 1837, har foruden befolkningens private hjem, kun et enkelt posthus og en købmand. Hvert år den første weekend i juni afholdes den store Denmark Heritage Day, som i løbet af to dage hylder byens grundlægger med livemusik, boder, konkurrencer og fest. For indbyggerne er det muligt at deltage i den store traktor og bilparade, hvor gamle originale maskiner vises frem til stor glæde for især byens børn.

Denmark Heritage Days

 Denmark Heritage days in Iowa

 

Denmark, Maine, USA.

Denmark Stage Stop House, Denmark Maine, Area Activities

 Denmark Maine

 Denmark in Maine

Området, som i dag er kendt som Denmark i Maine, var indtil år 1725 en indianerlandsby, men da Sokokis Abenaki-indianerne flygtede fra området på grund af krig, overtog tilflyttere fra staten Massachusetts landområdet. Navnet Denmark blev givet i 1807 i solidaritet med Danmark, hvis hovedstad København forinden var blevet bombet af den britiske flåde. Selv samme flåde havde i 1775 angrebet byen Portland i Maine, og amerikanerne følte derfor en forbindelse til det lille land. I dag er byen kendt for sine mange sommerlejre, hvoraf landets ældste pigelejr, Camp Wyonegonic, blev grundlagt i byen 1902.

 

 

 

Endnu en WordPress-blog