Kategoriarkiv: Manipulation

Manipulation


Manipulation!

Klik på billedet.

Hvordan opdager man når nogen manipulerer? -Hvordan undgår man det?

Det er ikke så let at opdage når nogen manipulerer og det er heller ikke så let at undgå når det foregår.

Psykisk syge og mennesker i krise er mest udsatte fordi de ikke har så meget forsvar. Meget kan ske under en periode af voldsom manipulation. Jeg tror at Gud af overnaturlig vej kan give visdom som afslører manipulerende adfærd.

Manipulation er skadelig og kan ramme hvem som helst; men i svag tilstand er man et let offer. Mange med manipulerende tendenser udnytter en sådan situation. Det kan få destruktive følger at være udsat for en sådan handling. Det er ikke let at klare sig i et manipulerende miljø. Mange har erfaret at det var nødvendig at flytte til et andet sted, eller finde et nyt arbejde.

Manipulerende adfærd gør dig hjælpeløs og magtesløs.

Psykopater er eksperter i at manipulere og de gør det ofte på beregning. De kan virkelig skabe problemer i et fællesskab eller på en arbejdsplads. Det er næsten altid offeret som bliver taberen. Mange ledere forstår ikke situationen. De lader sig besnære af veltalenhed og en masse fiduser som de ikke er i stand til at afsløre. Den udsatte opdager det for sent eller slet ikke og står der med sine uforståelige tanker og aner ikke hvad man skal gøre. Nogle mener at det kun er mænd som er psykopater; men kvindelige psykopater er noget af det værste at få skovlen under.

Psykopaten udløser og spreder konfliktvirus på andres bekostning. Der er nogen som er eksperter i manipulation. Får man en sådan ind i sit liv bliver det svært.

Lighederne mellem mandlig og kvindelig psykopater er store; men udtrykker sig forskelligt. Har man ikke forståelse for det kan man let få konflikter. Løsningen på konflikten kan gå ud over de forkerte og så sker der det at konflikten fortsætter som noget der aldrig stopper. Mandlige psykopater dominerer ofte med aggressioner og er lettere at få øje på, men de er gode til at skjule aggressionerne for offentlighed. Den udsatte mærker det til gengæld. Kvindelig psykopater er virkelig de dygtige. De overgår langt mændene i de fleste tilfælde. De er meget svært at gennemskue.

Alle kneb gælder, løgnehistorier, sladder, og andet snavs sendes ud i offentligheden. Ofret bliver fuldstændig smadret, og hvad enten det er sandheden om en person eller ej, er det fuldstændig ødelæggende. Der er intet at stille op for de fleste. Kvinder kan flirte på en sådan måde, at de ser helt uskyldige ud. I de fleste tilfælde får de offentlighedens sympati. Kvindens moral i en sådan situation er lavere end hos manden; men ingen opdager det. Manden bliver lynchet af offentligheden og betaler prisen.

Når det kommer så langt, taler vi om fuldblods psykopater. Fællesnævneren for sådanne er narcissisme. Selvbilledet hos en psykopat er at de mener sig at skulle være dem der bestemmer og leder, selvom de fuldstændig mangler al kompetence. De spreder information til egen fordel, sætter andre ud af spillet uden at motivet opdages. De er hemmelighedsfulde, lyver og krænker underordnede og charmer sig ind på de overordnede og opfattes som beslutsomme og underholdende.

På længere sigt klarer de sig sjældent. Det lykkes dem at få indpas og få fjernet personer som de har udset. Når indsatsen skal tages hjem, mangler de det der skal til for at klare deres nye tilstand.

Desværre er der rigtigt mange dygtige medarbejdere som har mistet deres karriere, gode navn og rygte på sådanne foreteelser. Der kan som regel ikke gøres bod på det der er sket. Ofret forsvinder ud i ingenmandsland. Det eneste der er at gøre: Begynd forfra et andet sted og hold øjne og ører åbne, så det ikke sker igen.

Klik på billedet.

Manipulation og sund påvirkning!

Manipulation og sund påvirkning!

Synderen

Den manipulerende bearbejder en viden ud fra egen fordel for at skjule den egentlige hensigt med påvirkningen.

Manipulation er falskt spil som desværre foregår alt for meget. Det er forskelligt hvor slemt det er i forskellige miljøer. Mennesker som er svage f.eks. i psyken er let at få til at handle på det, eller tro på lige det den manipulerende har til hensigt.

Det er ikke altid, det kun er svage mennesker der udsættes for manipulation. Selv kloge og højt begavede kan snydes med manipulation. Ordsproget hedder den kloge snyder den mindre kloge. Det er ikke det sjoveste at opleve at blive udsat for manipulation.

Manipulation er tarveligt, og det er at udnytte andre til at opnå det man selv ønsker, og det fører ofte til at nogen bliver ført bag lyset. Manipulation er udnyttelse i den fine kategori, for det er ikke så let at afsløre.

Manipulation kan foregå ægtefæller imellem. Det foregår iblandt alle aldre, både børn, unge og voksne.

Manipulation kan være politisk. Det kan også være religiøst præget.

Tidsånden kan være manipulerende uden at vi opdager det.

Det kan være svært at skelne mellem manipulation og sund påvirkning. Hvornår er det, det ene og hvornår er det, det andet?

Sund påvirkning er at give noget til andre der er brugbart for den person det gælder. Vi ønsker det bedste for vores børn og påvirker dem i opdragelsen. Vi kan også påvirke andre ved at være gode eksempler for andre. Det kan være nødvendig at bruge ord, for der er mange der ikke registrerer eller overhovedet ikke ser det gode eksempel. En gruppe kan påvirke med noget sundt; men den kan også være manipulerende i sit gruppepres.

Kristendom er ikke manipulerende når vi har udgangspunkt i Bibelen og virkelig fremhæver Bibelens svar på spørgsmål, livsstil og værdier.

Religion kan være manipulerende hvis det vendes og drejes og bliver ensidig forestilling om formål og handling.

Kristendom har et budskab som løfter mennesket op. Det er Guds Ord som er værd at bygge livet på. Misbruger vi Bibelen til egen formål bliver det manipulerende.

Sund påvirkning kan godt advare og retlede; men aldrig nogensinde ensrette, for at få et menneske til at gøre det man har planlagt.

En atmosfære af sund påvirkning gavner os alle, både som enkelte og som fællesskab. Manipulation undertrykker og leder folk af gale veje.

Historien har vist at manipulation kan bedrage en hel gruppe af mennesker, ja det meste af landet. Hitlers filosofi var skadelig og manipulerende og det værste skete og konsekvenserne var forfærdelige, både for Hitler selv, Tysklands befolkning og alle ofrene det gik ud over. Folkets hetz mod en bestemt folkegruppe lykkes ved at manipulere. Politik kan være manipulerende. Kina og Sovjetunionen byggede landet op på et bedrag under kommunismens styreform.

Nu må jeg slutte med emnet; men også mange religiøse forestillinger er blevet forelagt mennesket og har vist sig at være fup og svindel, bygget på manipulation.

Imidlertid må vi aldrig slutte med at tro at der også findes virkelig sund påvirkning i alle kategorier, både i den politiske og kirkelige kategori.

Vi kan ikke undgå at blive påvirket. Det er naturligt og rigtigt. Det sørgelige er at den sunde påvirkning bliver mere og mere fortrængt. Manipulation er svær at opdage. Uden sund påvirkning løber vi alle rundt og manipulerer med hinanden og bygger vort eget liv og andres på et bedrag. Det er virkelig ikke til gavn for nogen.

Uvenner