Kristus som Herre!

Kristus som Herre!

Jesus er Herre

Jesus Kristus er Frelser og Herre!

William Barclay, en kendt britisk teolog har sagt: Av alle titler som Jesus har, er titlen Herre uden sammenligning den mest brugte og den som har størst teologisk betydning. Det vil næppe være at gå for langt, at sige ordet Herre er blevet et synonym for Jesus Kristus.

(William Barclay var en skotsk forfatter, radio- og tv-vært, minister i Skotland og professor i guddommelighed og bibelkritik vedUniversity of Glasgow. Han skrev et populært sæt bibelkommentarer til Det Nye Testamente, som solgte 1,5 millioner eksemplarer Født 5. december 1907 i Wick Storbrittanien – 24. januar 1978 i Glasgow Storbrittanien).Hvad betyder det for dig at Kristus er Herre? – Hvilke dele af dit liv er påvirket af at Kristus er Herre? Denne side af kristenlivet tales der ikke så meget om; men all må tage det alvorligt, som ønsker at være Hans discipler.

JESUS KRISTUS – HAN ER HERRE.

Jesus tvætter disciplenes fødder

En tittel giver vigtige oplysninger om personen den refererer til. Hvad kaldes Jesus i disse vers?

Vi læser i Johannes Evangeliet kapitel 13 vers 13: ”I kalder mig Mester og Herre, og med rette, for det er jeg.”

Svaret: Jesus kaldes Mester og Herre. – Jesus var en anderledes Mester og Herre. Han tvættede sine disciples fødder.

Disciplene blev så forbavsede over Jesus at de kaldte Ham: Mester og Herre.

 Apostlenes Gerninger kapitel 2 vers 36: ”Så skal da hele Israels hus vide for vist, at den Jesus, som I har korsfæstet, har Gud gjort både til Herre og til Kristus.«”

Svaret: Jesus kaldes Herre og Kristus. – I den første menighed tog de det med stort alvor.

Johannes Åbenbaring kapitel 19 vers 16: ”På sin kappe og på sin hofte har han et navn skrevet: Kongernes Konge og Herrernes Herre.”

Svaret: Jesus er Kongen over alle konger, Herren over alle herrer.

Hvad fortæller dette om Jesus? Svaret: Jesus er som Han selv siger det i missionsbefalingen: Mig er givet al magt i himmel og på jord. – Jesus sagde det selv på korset: Det er fuldbragt. Han betalte prisen og sejren kom i hus. Han købte os fri fra syndens forbandelse. – Jo, Jesus er virkelig vindermanden.

 

 

 

 

 

 

 

Endnu en WordPress-blog