At sætte grænser!

Klik på billedet

At sætte grænser!

Det er ikke længere tabu at tale med hinanden om, hvordan vi undgår at overskride hinandens grænser.
Hvordan skal man opføre sig for at opføre sig ordentlig?
Hvad er god opførsel?
Både mænd og kvinder skal lære at tale sammen; men også i større sammenhæng når det gælder et fællesskab. Jo vi taler meget om ligestilling; men vil hele tiden krænke hinanden, og se hvor langt vi kan gå. Manglende respekt for hinanden er da det modsatte af det fine ord ligestilling. Vi laver en masse konstruktive møder, laver handlingsplaner; men fortsætter med at provokere hinanden med at mangle respekt for fællesregler og god opførsel.
Det er ikke nok at skrive noget ned på et stykke papir eller sætte op et fint logo (værdisæt). Vi må da snart begynde at rette ind, blive målrettede. Når vi samtaler om problemet må vi da se at vise hinanden, at vi har forstået hvad det handler om. – Der er alt for lidt resultat når det virkelig gælder. Det betyder stort set: Manglende vilje. Resultat: Ingen forandring.
Vi kan stille alle de krav vi vil, tale os trætte, intet rykker når der ikke er vilje til forandring. Det er et fællesanliggende ellers må vi fortsætte at leve i en desillusioneret atmosfære. Det er umuligt at ændre noget uden at virkeligheden ændres. Vi kan ikke leve på illusioner.
Illusioner er ord som ingen betydning har fordi de ikke bliver til virkelighed.
Vi må tage et opgør, koste hvad det koste vil og sætte standarden, både i det synlige og usynlige.
Tag det eller lad være princippet. Det handler om at ændre et tankemønster som forandrer bevidstheden hos os.
Det betyder at nogen står af og ikke vil være med. Det er der ikke noget at gøre ved. Lykkes det at forandre bliver det et målrettet resultat. Blødsødenhed på den forkerte måde er direkte destruktivt.
Hvordan kommer et samfund at se ud; når vi mangler respekt for hinanden? Tør næsten ikke tænke tanken.

Klik på billedet