Kategoriarkiv: Træ

Betragt et træ.

Naturoplevelser!

Betragt et træ.

Et træ f.eks. et egetræ kan være flere hundrede år gammel. Nogen foreslår måske at det skal fældes.

Det er næsten som at gøre sig selv og andre historieløs.

Årsagen til at træet skal fældes kan være at det skyggef i en andens forhave.

Fortid og historie er altid livet set fra to sider. Sådan er det også med historien og fremtiden. Det ubehagelige og kriseoplevelserne er ikke så let at fjerne.

Lad os fælde træet er ingen løsning.

Fortid skal bearbejdes og blive til noget man lærer af. Det er muligt at leve videre også selvom der findes skygger.

Et egetræ kan blive mer end 500 år gammel. Det er en god lang historie et sådant træ bærer med sig. Alle er vi forbundet med historien om os selv, slægten og fortiden.

Når du bevæger dig i naturen. Skab dig nogle ritualer. Betragt et træ.

Tag en pause i solen. – Den bedste oplevelse med solen er forårsstrålerne. Der sidder vi eller står vi stadig med vinterfrakken på; men man bliver ligesom overlykkelig over solens følelse af varme.

Solen kan give dig en pause. En lille stund, hvor du står af toget og føler dig et med naturen.  Det er som varme på kinderne.

Nyd regnen: Her kan man sidde under et tag eller stå i sin hoveddør, ligge eller sidde i sin campingvogn eller telt. Nyd synet af regn, lyden og duften. Det er også en oplevelse midt i nattens regn, også når det tordner og lyner.

Regnvejr kan virke i dit indre og give ro. Du får ting i dit liv at hænge sammen, dit før og nu, himmel og jord, mig og naturen. Jeg tilbeder ikke naturen; men ser Gud i naturen.

Hvad med det grønne græs? – Mærk græs under dine fødder. Gå på bare fødder. Her i græsset er det som om du får fornyet energi, mod på livet, bliver taknemlig og det giver dig velbehag og  gør dig tilfredshed.

Det er Ok at være et følsomt menneske. Ritualer bør aldrig blive rutine. Nu er det tid til at ignorere alt det der findes rundt omkring dig; men vender senere tilbage med behovet: En gå tur. Hvad får man ikke at se under en sådan spadsere tur. Ser du det, forårsblomsterne, påskelijerne, måske et lille egern krydser din vej eller et andet menneske. – En fugl.

Foråret skaber en hel speciel følelse af spænding og længsel efter det der ligger forude. Det er som at glemme både nutid og fortid.