Kategoriarkiv: Løber

Når vi løber!

Når vi løber!

Vi kan se på vort liv som et løb. Mange af os føler at livet går så hurtigt: Hvor er tiden  blevet af.

Når vi løber, kan det være at vi løber fra noget, måske løber vi med noget, eller vi løber mod noget.

Når vi løber kan vi overvurdere os selv. Det er hårdt at løbe, og for manges vedkommende hurtigt tempo. Det kan resultere i at vi løber ind i muren, og det får det hele til at stoppe. Du kan også møde en ørken, og her er det varmt udmattende.

Vi løber for livet og det kan byde på lidt af hvert. Livsløbet hjælper os at blive den vi gerne vil være.

Vi kan også løbe op ad bakke, eller havne på toppen af bjerget. Her behøver vi at være veltrænede. Et løb kan også forårsage smerter og overbelastning. Smerte og ubehag er svært at undgå.

Det der er uundgåeligt løber vi fra, al ubehaget og besværet. Nogen gange kan det være så smertefuldt at vi tænker på at stoppe; men udholdenheden og livsmodet får os at fortsætte. Vi ser meningen med vort løb, vi er målrettede.

Når vi når målet får vi medaljen om halsen; men vi føler det som om det havde været en kamp at nå til målet. Glæden var ikke så synlig som måske forventet.

Løbet påvirker os både pfysisk og psykisk. Udmattelsen og strabadserne i løbet, har gjort os svage og usikre; men nysgerrigheden får os at fortsætte. Vi løber med noget eller mod noget. Det vi løber imod er ukendt og svært at til fulde forstå.

Der er også noget vi kan kalde, at løbe i ekstreme omgivelser. Tankerne kommer: Hvad er jeg egentlig i stand til? Løbet giver træning og erfaren og måske er jeg blevet en professionel ultraløber.

Livsløbet er forbundet med en kerne vi gerne vil nå ind til; men det kan gå i mange forskellige retninger og måske fider vi aldrig ind til kernen; måske findes den ikke; men i hvert fald: Vi er ihærdige, modige, stædige, dumdristige, hensynsløse; men meget målrettede.

I Bibelen kan man læse et vers: Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer.  For enhver, som beder, får; og den, som søger, finder; og den, som banker på, lukkes der op for.”

Vi arbejder på det og forventer et resultat; men ønsker at være et ordentligt menneske, der også kan være noget for andre.

Det vi løber fra har ikke været en dans på roser; og det vi løber med er et ønske at hjælpe andre, og løbe sammen mod noget bedre.

Det vi løber fra er en baggrund som har gjort os stærke. Vores historie kan forhåbentlig give håb og inspiration til andre, det er i hvert fald det som er formålet.

Løber fra noget og mod noget får mig til at forstå, hvem jeg er og hvad jeg har været.

Livsløbet gør det af og til nødvendig at bearbejde ting og løse eventuelle udfordringer.

Vi konfronteres måske også for noget kompliseret, der kan være rigtigt svært at løse.

Når resultatet viser sig, at vi kunne overvinde det kompliserede, går det op for os, at meget mere er muligt end vi havde forestillet os.