Paulus’ forkyndelse!

Paulus’ forkyndelse!
Paulus

Paulus forkyndte på to forskellige måder. Han var anderledes når han forkyndte for jøderne end han var når han forkyndte for athenerne.  Budskabet var det samme. Han har forskellige indgangsvinkler; men afleverede det samme budskab. Det var ikke et anderledes evangelium.

Det er jo vigtigt at det der forkyndes kan forstås af dem der skal tage imod det. Derfor kan formen eller stilen være anderledes eller forskellig fra det tid til anden, eller afhængig af hvor du er. Helligånden kan hjælpe og lægge os ordene i munden så de er tilpassede tilhørernes evne til at forstå det.

Teenager
Børn

Det er en selvklarhed at, man taler anderledes til børn i en søndagsskole; end man taler til unge. Gud har også specialister som er tilpasset børn, andre tjener de unge.  Det handler alt sammen om at Gud vil mødes og relatere til sine skabninger.

Vi skal altid være indstillet på at tale Guds Ord. – Stilen og formen må for alt i verden ikke fjerne Ordet. Da er det ikke længere forbundet med Gud. Da bliver det et modsætningsforhold. Det får ødelæggende konsekvenser.

Evangeliet
Guds Ord

Nu må vi ind til kernen af sagen: Det som er allervigtigst både som enkeltkristen og som fællesskab, er at vide hvem vi har med at gøre. Vi er som Jesu disciple eller som Guds børn nødt til at se os selv som afhængige af både nåde og vækst. Vi står overfor en hellig og fuldkommen Gud som selv englene viser respekt. Ved vi hvem Gud er påvirker det hele vores trosliv, gudstjeneste liv; men også vores hverdagsliv.  En Guds relation skaber hellig alvor.