Reklamemanden!

Reklamemanden!
Reklamemand

Der er to sider ved alt, og når vi vil dele evangeliet med en anden, vil vi jo gerne at det skal være tiltrækkende og spiselig, så personen vil tage imod det. Det er jo en rigtig god pointe. 1. Peters brev kapitel 2 vers 3: ”så sandt I har smagt, at Herren er god.”

Det er jo den ene side vi her taler om. Der står et andet vers før det vi har læst nemlig vers 2: ”og som nyfødte børn hige efter ordets rene mælk, for at I ved den kan vokse op til frelse,”

Mælk

Her handler det om at være født på ny, og som en sådan hige efter Guds Ord som er åndelig mad. Det der giver åndelig vækst, er åndelig mad. Smag og se at Herren er god. Indtag åndelig mad gennem Bibelen Guds Ord.

Det er vigtigt med et sammenhæng. Der er altid to sider. Reklamemanden skal sælge, og tager måske derfor kun den ene side. Det der kan sælge.

Var Jesus reklamemand? Ja til en vis grad og i nogle sammenhæng; men han havde to sider med i alt hvad han sagde. – Det er farligt med kun at have med den ene side. Vi er sat til at formidle hele indholdet. Vi handler måske nok ubevidst nogle gange, og påvirkes let af en trend. Jesus talte ofte på en måde som gjorde mennesker vrede, fornærmede eller krænkede. Andre gange gik han omkring og gjorde vel. Mennesker blev helbredt, oplevede herlige og uforklarlige ting. Virkelig god reklame, folk strømmede til.

I dag må vi spørge os selv: Er vi blevet for folkelige? – Er vi bange for at træde nogen over tæerne med vores budskab. En reklamemand vil ikke altid gøre som Mesteren Jesus.

Mesteren Jesus

Hvad var det Jesus sagde: Mattæus Evangeliet kapitel 10 vers 38: ”Og den, der ikke tager sit kors op og følger mig, er mig ikke værd.”- Videre i kapitel 16 vers 24: ”Da sagde Jesus til sine disciple: »Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig.”

Jo det er vigtigt at vi ikke gør det for svært for folk; derfor forenkles evangeliet og forkyndelsen så det bliver letfordøjeligt; men vi skal være opmærksomme på begge sider af samme sag.

Når Jesus talte, sagde mange: Det var hård tale. – Andre sagde: Hvad bilder Han sig ind? – Her var det vist svært at fordøje.

Havde Jesus stået på vore dages prædikestole ville han da være blevet afskrevet?