Hele Guds råd

Hele Guds råd!

HØR

Hele Guds råd er blevet os overgivet. Hele Guds råd skal vi også give videre til kommende slægter. Hele Guds råd skal forkyndes, udlægges og bevares. For det er af dette ord og af dette råd vi lever.
Derfor er det en befaling, som lyder oftere end nogen anden befaling i Bibelen. -HØR-
Har vi tænkt på hvor ofte dette lyder? Vi hopper ofte over dette -HØR-, som om det bare betyder, at der står et kolon eller et anførselstegn; men når det står så ofte som det gør i hele Bibelen, er det fordi dette er den største selvfølgelighed af alt andet.
Dette -HØR- står sågar også som indledning til Israels trosbekendelse. 5. Mosebog kapitel 6 vers 4: ”Hør, Israel! Herren vores Gud, Herren er én.”
Alligevel er det ofte sådan, at Herren selv sukker i Bibelen over at hans folk ikke hører. – Lige præcis dette at høre er vanskeligt for Herrens folk.
Måske vi nu bedre kan forstå kirkens krise? Årsagen er først og fremmest en hørekrise i forhold til Guds Ord. Det er nok ikke noget vi forventer eller opskatter, at Gud vil sige det samme til os i dag, som det vi læser i Jeremias kapitel 7 vers 28: ”Så skal du sige til dem: I er det folk, der ikke adlød Herren jeres Gud og ikke ville tage ved lære. Sandheden er forsvundet; den findes ikke i jeres mund.”
I kirkens nuværende situation og krise er der bare et hjælpemiddel der igen kan bringe den på fode. Det er tilbage til BIBELEN! – På knæ for BIBELEN! – Ærefrygt for BIBELEN! – Dette er det sande kendetegn på Guds folk.
5. Mosebog kapitel 33 vers 3: ”Du, som elsker folkene, i din hånd er alle de hellige; de sidder ved dine fødder, tager imod dine ord.”
Der er et sammenhæng mellem Guds folk og Guds Ord. Der hvor Guds folk tager vare på Guds Ord, der tager Guds Ord vare på Guds folk.