I begyndelsen var alt fuldkomment

I begyndelsen var alt fuldkomment!
Alfa og Omega

Bibelens historiesyn er stik modsat udviklingstænkningen. Bibelen fortæller os at alt fra begyndelsen var fuldkomment. 1. Mosebog kapitel 1 vers 31: ”Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var. Så blev det aften, og det blev morgen, den sjette dag.”

Det der skete, var syndefaldet som ødelagde det hele. Det bliver

Syndefaldet

ikke bedre i fremtiden; selvom vi udvikler os, og verden bliver mere veludviklet som vi siger, bliver det destruktive værre og værre. Et stadigt dybere forfald og frafald fra Gud. Denne udvikling som vi i stedet burde kalde afvikling, fortsætter lige til den dag historien bevæger sig ind i det totale mørke, så kommer afslutningsfasen. Tag din bibel frem og læs om dette i Johannes Åbenbaring kapitel 13-19.

Gud som er, som var, og som kommer, og derfor er den suverænt der har historien i sin hånd, – Bibelen sætter alt i sammenhæng både fortid, nutid og fremtid. Johannes Åbenbaring fortæller os at Han er Alfa og Omega. Gud er både den første og den sidste. Jesu vidnesbyrd er profetordets Ånd.

Rumfanget

Paulus siger at målet for den kristnes erkendelse er at forstå med alle de hellige, hvor stor bredden, længden, dybden og højden er.

Vi bliver nødt til at forstå Bibelen i sammenhæng, lige fra beretningen om skabelsen og faldet, dommen og fuldendelsen, ellers hænger intet sammen, og vi vil ikke kunne fatte noget som helst. – Vi bliver også nødt til at kende Ham som er begyndelsen og enden.

Golgata høj