Ung af sind!

Klik på billede.

Ung af sind!

Et gammelt skind; men ung i sind. – Positiv tankegang holder dig ung og i live. – Folk der føler sig yngre, lever længere. – Folk der føler sig ældre, har kortere tid tilbage.

Er det sådan det er? – eller er det bare snak? – Uanset det skader ikke at pleje psyken med det positive.

Vi kan alle bidrage med at give hinanden et godt liv. Et fællesskab kan bidrage med at vi giver hinanden et godt liv. Et fællesskab kan bidrage med et sundt og stabilt miljø hvor man trives.

Åbenhed og optimisme er to gode dyder. – Udforske verden er også godt.

Det betyder meget hvordan vores indstilling er til forhold, fællesskaber og personlighed.

Det betyder også at man skal have en positiv indstilling også til alder! Er man ud advent er man sundere og føler sig yngre. Når man er åben viser det sig i mit væsen; når det gælder mødet med andre mennesker, også nye som vi møder. Man vil også gerne skaffe ny viden om alt muligt, udvikle sig og få nye oplevelser.

Bryd med det negative mønster, og spild ikke din tid i destruktive fællesskaber og miljøer. Det suger bare alt liv og energi ud af dig. I sådanne miljøer kan man alligevel ikke være til gavn for nogen, og kan lige så godt sige farvel og tak. Hyg jer.

Når man studerer de ældres livsmønster er der et fællestræk. Folk der er blevet virkelig gamle kan være skrøbelige til legemet; men de har et lyst sind.

De er optimistiske og selskabelige, og selv i deres skrøbelighed vil de gøre alt det de kan for at gøre tingene selv. Holde sig i gang.

En positiv indstilling betyder alt når det gælder høj alder og livskvalitet.

—-

 

 

At føle sig ung kræver oplevelser, og et godt socialt samvær. Derfor er det nærliggende at tro, at nedlukning og afstand ville få alle uanset alder – til at føle sig gamle; men sådan er det ikke. Forskning viser det modsatte.

Gerontologi er læren om alderdommens friskhed, og har stor betoning på det psykologiske; men også det sociale fællesskab.

Antonio Terracciano – Geronolog – ved Florida State University I USA.

Når man er ung i sind og holder sig i gang, føler man sig mindre udsat i forhold til en sygdom, som primært blev betragtet som en trussel for de ældre.

Det afspejler en psykisk afstandtagen til en negativ stereotype i samfundet, hvor aldring associeres med sygdom og død.

Man kan føle sig ung også i Coronatider og overleve.

Livet er uforudsigeligt. Vi kender ikke fremtiden. Vi véd intet om morgendagen. Sådan har det altid været. Se aldrig døden som en trussel. Et Jesus troende menneske har evigt liv.

Vi fortsætter at leve på den anden side. Døden er for den Jesus troende at flytte til det himmelske hjem.

Unge kan dø – gamle skal dø. En dag sker det. Lev livet og nyd det. Vær en velsignelse og tag imod alle de gode gaver der kommer fra oven, og sig tak.

Jesus har overvundet døden og siger: Johannes Evangeliet kapitel 14 vers 1-2: Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig!  I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer?”

Klik på billede