Kategoriarkiv: Alderen

Alderen

Alderen!

 

 

Her er noget vi alle skal forholde os til.

Hvornår er det bedst at dø? – Til dette findes der intet svar; men et andet spørgsmål.

Hvornår er det bedst at blive født? – Liv og død har vi ingen indflydelse på.

Vi vil gerne styre og kontrollere alt; men nogle gange kommer vi til kort.

Før eller siden vil vi alle dø. – Alt som har liv dør.

Alder er noget helt naturligt og har stor betydning.

Evig ungdom er en illusion. – Alt har sin tid. Ingen er for gammel og ingen er for ung. Vi lever alle et liv på godt og ondt.

Ordet ”geron” er græsk og betyder olding. Udviklingen for de fleste mennesker begynder med fødsel, vokser op udvikler os, modnes, reproducerer os, bliver gamle, og til sidst dør vi.

Den samme historie om og om igen. Alt levende organisme dør før eller siden. Et menneskes levetid konfronteres med sprog, kunst, kultur og samfund.

Livets varighed er forskelligt.

Der er en mening med livet som ligger dybere end selve livet. – Når du ser på naturen opdager du det. Hvert år ser jeg det i min have.

Jeg lægger blomsterløg i jorden og tro det eller ej kommer der tulipaner, alle mulige farver, når foråret kommer.  Bladene falder af alle busker og træer og der ligger en masse visne blade hele vinterhalvåret og isolerer for de sorte løg der ligger i jorden. Frost er en trussel for det der spirer. Vækst er afhængig af sol og varme. Når foråret kommer, ser du opstandelsesunderet.

Påskeliljer og tulipaner overalt. Fantastisk. De fleste tager det som en selvfølge; men det er et under.

Der er mennesker som ikke tror på Gud. De tror at Jesu opstandelse er en myte.

Ingen tvivler på at når du lægger et løg i jorden, kommer der smukke blomster til foråret.

Hvem kan forklare den proces der sker? – Det kan ikke forklares.

Når en bonde sår sin mark, forventer han at der kommer en høst.

Mennesket er en evighedsvandrer. – Det er der nogen der ikke tror på. Det tager for lang til for mig at forklare her.

Der findes et liv efter døden. – En opstandelse til evig død eller evigt liv. – Du kan selv vælge din fremtid. Det er det bedste ved at være et menneske. Vi har fået evnen til at vælge.

Jesus er en Guds gave til os. – Tro på Jesus, åbn dit hjerte. Tro er nemlig at åbne sit hjerte. Da sker det som ingen kan forklare. Når vi kommer til Jesus med vor synd, dør vi fra os selv. Vi opstår med Kristus. Dåben er en bekræftelse og en proklamation på at jeg begraver mit gamle menneske, efterlader det under vandet. Når jeg kommer op af vandet begynder det nye opstandelsesliv med Kristus.

Når jeg dør som en Jesus troende, opstår jeg på den anden side af døden og lever evigt.

Det er hvad frelse er? – Gud redder mig og høster mig når den tid kommer. Når mit liv slutter her på jorden. Gud bestemmer hvornår det er høsttid.

Jeg har ingen indflydelse på min fødsel. Jeg har heller ingen indflydelse på min død; men jeg kan gøre mig rede til alt det nye der sker efter døden.

Det virkelige opstandelsesliv der leves i himlen.

Vejen til Gud = Jesus er vejen, sandheden og livet.